psychological counseling

Psychological counseling

Psihološka pomoć podrazumijeva individualni i grupni rad s policajcima/studentima Visoke policijske škole. Do sad je ovu našu djelatnost koristilo više od 200 korisnika.U vidu grupnog rada provodimo i MBCT trening.

Kao i kod svakog postojećeg oblika pružanja psihološke pomoći, i u našem Savjetovalištu je osigurana anonimnost (Kodeks etike psihološke djelatnosti, čl. 22).

MBCT TRENING

MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) je jedan od najsuvremenijih znanstveno dokazano učinkovitih mentalnih treninga u svijetu kojim se poboljšavaju kognitivne funkcije (učenje, pamćenje, pažnja), reducira stres, povećava samoregulacija te stvara mentalna otpornost.

Djelatnici Savjetovališta su, u sklopu suradnje s Ministarstvom pravosuđa odnosno sudjelovanja u projektu „Edukacija službenika zatvorskog sustava za provođenje mindfulness programa“, polaznici edukacije za MBCT trenere – koja je po prvi put kreirana i po prvi put se provodi u RH. Završetkom višegodišnje edukacije postati će jedni od tek nekoliko psihologa u RH educiranih za provedbu MBCT-a.

Zašto se javiti u Savjetovalište?

Ponekad nailazimo na probleme i situacije s kojima i u kojima se ne osjećamo dobro. Na žalost, netko se susreće više, netko manje, a vrlo rijetki nikada. Često su te situacije van naše kontrole (poput gubitka voljene osobe), ali često imamo kontrolu nad problemima koji nas muče (primjerice vrlo stresan ispit). No, u oba slučaja suočavamo se s osjećajima, mislima i stanjima koja nisu ugodna.

Nekoć je traženje psihološke pomoći sa sobom nosilo stigmu – slabića, gubitka kontrole, „luđaka“. Danas je zahvaljujući obrazovanju i informiranosti jasno da to nije znak slabosti, već snalažljivosti. Ne rađamo se s vještinama snalaženja u stresnim i teškim životnim trenucima, stoga nije primjereno od samog sebe očekivati znanje potrebno za njihovo rješavanje.

Ako ne možete kontrolirati izvor problema, možete kontrolirati osjećaje i misli koje on uzrokuje. Mi smo tu da Vam pomognemo. 

Javite nam se.
 

Tel: 01 2426352  i/ili 01 2426100 

E-mail: cmzvps@fkz.hr

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je savjetovaliste-logo-2022-3-987x1024.png
en_GBEnglish