COVID-19

Camera, Drawing, Lens, Photography

Unatoč epidemiji COVID-19 u RH Centar je jednakim tempom nastavio s radom u pogledu sve 3 svoje djelatnosti – znanstveno-istraživačkim radom, edukacijom i pružanjem psihološke pomoći.

1. ZNANOST: uz suglasnost Ravnateljstva policije i Kabineta ministra, Centar je proveo istraživanje o percepciji utjecaja epidemije COVID-19 na policijske službenike i policijski sustav. Puni izvještaj možete pogledati ovdje:

Intervju na temu provedenog istraživanja u emisiji “Studio4” na HRT4 možete pogledati ovdje, a u emisiji “Dnevnik Nove TV” na NOVA TV ovdje.

S prezentacijom rezultata našeg istraživanja sudjelovali smo na sljedećim konferencijama:

  • Glavina Jelaš, I., Karlović, R., Pačelat, J., Matec-Mamuzić, I., Komadina, T. (2021). Kako je epidemija COVID-19 utjecala na hrvatske policajce i njihovo zadovoljstvo životom? Rijeka psihologije. 14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Rijeka: Hrvatsko psihološko društvo.
  • Glavina Jelaš, I., Karlović, R., Pačelat, J., Matec-Mamuzić, I., Komadina, T. (2021). Virus ili potres – s čime su se hrvatski policijski službenici bolje nosili? Rijeka psihologije. 14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Rijeka: Hrvatsko psihološko društvo.
  • Glavina Jelaš, I., Karlović, R., Pačelat, J., Matec-Mamuzić, I., Komadina, T. (2021). Mentalno zdravlje hrvatskih policijskih službenika u vrijeme epidemije COVID-19 u RH. XXII. Dani psihologije u Zadru, Zadar: Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru.
  • Karlović, R., Glavina Jelaš, I., Pačelat, J., Matec-Mamuzić, I., Komadina, T .(2021). Policijska percepcija ponašanja građana u vrijeme epidemije COVID-19 u RH. XXII. Dani psihologije u Zadru, Zadar: Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru.

2. PRUŽANJE PSIHOLOŠKE POMOĆI: u vrijeme epidemije COVID-19 u RH Centar preko zoom aplikacije provodi djelatnost pružanja psihološke pomoći. U skladu s očekivanjima, broj korisnika ove usluge je porastao te Centar uspješno odgovara na povećani broj novih kao i zatjeve starih korisnika.

3. EDUKACIJA: u vrijeme epidemije COVID-19 u RH Centar preko zoom aplikacije uspješno provodi i edukacijsku djelatnost. Sudjelovali smo u specijalističkom tečaju za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji u organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju te Modulu edukacije Hrvatskog Crvenog križa za graničnu policiju.

Ovdje možete preuzeti materijale korisne za bolje nošenje s cjelokupnom situacijom:

Camera, Drawing, Lens, Photography