Activities

profile-2398782_1920.png

The three main activities of the Center are:
 

  1. Psychological counseling and psychotherapy
  2. Scientific research
  3. Education

Psychological counseling

Psihološka pomoć podrazumijeva individualni i grupni rad s policajcima/studentima Visoke policijske škole. Do sad je ovu našu djelatnost koristilo više od 200 korisnika.

Znanstveno-istraživački rad

U Centru provodimo znanstvena istraživanja kojima provjeravamo i validiramo primijenjeni oblik psihološke pomoći. Do sada smo,  na temu mentalnog zdravlja policijskih službenika, proveli 4 eksperimentalna i 3 korelacijska istraživanja. S prezentacijom postignutih rezultata sudjelovali smo na 17 konferencija/skupova na kojima smo održali 32 prezentacije. Istraživanja objavljujemo kao stručne i znanstvene radove, a do sada smo objavili 3 rada te je 1 rad u postupku objave.

Education

Sudjelujemo u izvođenju seminara i tečajeva, najčešće u organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju MUP-a. Do sada smo sudjelovali na 17 seminara/tečajeva. Provodimo edukaciju i u samostalnoj organizaciji te smo do sada održali 15 predavanja. Sveukupno je do sada više od 2000 korisnika koristilo ovaj vid djelatnosti Centra. U Centru se radi i na razvoju i publiciranju edukativnih materijala i materijala samopomoći.

Logo_Savjetovalište_2019__vektori1.png